03:12
February 11,  2016   
Op vakantie met de PH-MZW: Koblenz-Winningen (EDRK) E-mail
5 augustus 2012
Een paar nachtjes overnacht bij Hans en Daniëlle op Camping Birkelt in Larochette, vandaag is het tijd om naar onze volgende bestemming te vliegen: een prachtig op een plateau gelegen vliegveld tussen Koblenz en Winningen.
 
Op vakantie met de PH-MZW: Trier-Föhren (EDRT) E-mail
3 augustus 2012
Na in 2009 een poging te hebben gedaan om op vakantie te gaan met mijn Europa, is het dan nu eindelijk gelukt. Ons oorspronkelijke plan was om de vliegvelden Dahlemer Binz, Trier-Föhren, Koblenz-Winingen en Damme aan te doen.
 
Tweemaal met een dame op en neer naar Dalfsen E-mail
22 juli 2012
Een tijdje terug belde Gerard Jutten me op met de vraag of ik zijn vrouw Joan en dochter Benthe eens wilde verrassen met een vluchtje. Tegen dat soort verzoeken zeg je natuurlijk geen nee!
 
Ik vlieg echt nog wel hoor... E-mail
21 juli 2012
De nieuw penningmeester van Vliegveld Hoogeveen is net begonnen met vlieglessen, ik heb vanmiddag kennisgemaakt. Erg leuk om te horen dat hij gisteravond een paar uur op deze site heeft doorgebracht. Dat gaf mij de inspiratie om weer eens wat te bloggen.
 
De beste wensen aan al mijn vliegvrienden! E-mail
31 december 2011
Het jaar 2011 loopt ten einde, zoals gebruikelijk wil ik even kort terugblikken op het afgelopen jaar. Belangrijker is echter vooruit kijken, daarom wil ik al mijn vliegvrienden en bezoekers van mijn site een heel goed en gezond 2012 wensen!
 
Doelloos rondfladderen is ook leuk! E-mail
25 september 2011
Het tempo van vliegen zit er lekker in de laatste weken, laat ik dat vooral zo houden. Voor vandaag had ik geen leuke bestemming in gedachten, gewoon een beetje in de buurt rondfladderen is echter ook errruug leuk!
 
Plof hem maar neer op Valkenburg E-mail
17 september 2011
De Aeroclub Valkenburg is een vliegclub welke vliegt vanaf vliegbasis Valkenburg, gesitueerd in de driehoek Wassenaar, Leiden en Katwijk aan Zee, een vliegveld waar je normaal niet mag komen.
 
3e Dutch GA Flyin op Texel E-mail
11 september 2011
Dit weekend is op Texel de 3e Dutch GA Flyin gehouden, voor zover ik weet het grootste evenement door en voor de kleine luchtvaart in Nederland. Voor mij natuurlijk reden om weer richting Texel te gaan...
 
Nuttig en aangenaam E-mail
3 september 2011
Zoals je eerder hebt kunnen lezen heb ik de laatste weken mijn oude analoge Navaid auto-pilot vervangen door een moderne digitale EZ Pilot II. De laatste fijnafstemmingen moesten gedaan worden tijdens het vliegen.
 
Trio "Golden" Servo ingebouwd E-mail
25 augustus 2011
Zoals ik eerder schreef had ik de "pech" dat de Navaid auto-pilot servo die de rolroeren bedient was overleden, en dat ik deze vervangen moest door een nieuwe servo...
 
Erg leuke vluchten met 2 luchtdopen E-mail
20 augustus 2011
Afgelopen woensdag heb ik solo nog een vluchtje op en neer naar Lemelerveld gedaan, vandaag ben ik maar liefst 3x de lucht in geweest. De eerste twee vluchten waren de luchtdoop voor mijn neefjes Lars en Niels.
 
Nieuwe auto-pilot: Trio EZ Pilot II E-mail
16 augustus 2011
Zoals ik eerder schreef doet de huidige auto-pilot van het merk Navaid het al een tijd niet meer. Telkens wanneer de servo van stroom werd voorzien gaf hij vol links rolroer, niet echt handig als je vliegt...
 
Kan ik de weg nog vinden? E-mail
12 augustus 2011
Na mijn trainingsvluchtje van vorige week, mijn eerste vlucht sinds lange tijd, is het nu tijd om te kijken of ik nog steeds de vaardigheden heb om een stukje te navigeren en de weg terug kan vinden...
 
Home arrow Home