Doelloos rondfladderen is ook leuk!
25 september 2011
Het tempo van vliegen zit er lekker in de laatste weken, laat ik dat vooral zo houden. Voor vandaag had ik geen leuke bestemming in gedachten, gewoon een beetje in de buurt rondfladderen is echter ook errruug leuk!

Na de dagelijkse inspectie en bijvullen van 20 liter brandstof slinger ik de motor even voor 11 uur aan. Even later taxi ik richting de kop van baan 10, welke recentelijk enkele tientallen meters naar het oosten is verplaatst in verband met werkzaamheden iets verderop naar het westen.

Even later gooi ik het gas er op en al gauw zijn de wielen van de grond gescheiden door lucht. Ik verlaat het circuit in zuid-zuid-westelijke richting, het plan is om Lemelerveld maar weer eens even van boven te bewonderen. Met de zon vol voor is het allemaal wat heiïg, desondanks heb ik 1.500 voet hoogte geen enkel probleem om Dedemsvaart en Ommen te onderscheiden.

google-earth.gif Na het passeren van Ommen zak ik onderuit naar 1000 voet (vanwege de SRZ rondom het zweefvliegveld) draai eerst een ruime bocht om het dorp. Vervolgens even een 60 graden bochtje boven mijn huis, om daarna via Lemele en Den Ham op 2.000 voet hoogte richting Hardenberg te koersen. Daar draai ik een steile bocht boven het huis van Bert, waarna ik via Slagharen de weg terug moet zien te vinden naar Hoogeveen.

Baan 10 is nog steeds in gebruik, en na een landing wat ver op de baan vanwege een klein beetje rugwind, parkeer ik de PH-MZW weer netjes in zijn stal. Een klein uurtje gevlogen waarmee het totaal sinds begin augustus al weer op 13:15 uur is gekomen, zoals ik aan het begin al schreef: een lekker tempo op deze manier!

Reakties
Toevoegen
Lees verder/reageer
Naam:
E-mail:
 
Website:
Onderwerp:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.
 
< Vorige   Volgende >
Home arrow Vluchten 2011 arrow Doelloos rondfladderen is ook leuk!