Erg leuke vluchten met 2 luchtdopen
20 augustus 2011
Afgelopen woensdag heb ik solo nog een vluchtje op en neer naar Lemelerveld gedaan, vandaag ben ik maar liefst 3x de lucht in geweest. De eerste twee vluchten waren de luchtdoop voor mijn neefjes Lars en Niels.

Over de vlucht van woensdag valt weinig te vertellen, anders dan dat ik weer wat bovenwerk heb geoefend en even ons huis van boven heb bekeken. Over de vluchten van vandaag valt meer te vertellen. Ik liep namelijk al een tijdje met het plan om mijn neefjes Lars en Niels die naast ons staan op de camping een luchtdoop  te geven. Gisteravond heb ik hen gevraagd of ze het leuk zouden vinden om vandaag een stukje met mij te vliegen. Hun reactie was duidelijk: GAAAAAF!!!!

Omdat Hans voor de middag nog andere plannen hadden en Hans en Danielle natuurlijk getuige wilden zijn van het gebeuren, zijn we vanochtend vroeg op weg gegaan naar Hoogeveen. Natuurlijk onstond al snel de discussie wie als eerste met mij naar boven mocht, gelukkig loste Hans dat op door strootjes te trekken. Lars mocht het spits afbijten.

lars.jpgRond 11 uur ging ik met Lars in de take-off vanaf baan 28, en toen ik de kist met de wieltjes van de grond trok maakte Lars een opmerking dat "het grappig kriebelde in zijn maag". Desondanks geen spoor van angst of spanning, en al voor we het circuit uitgingen zei Lars tegen mij dat hij een trein zag. Ik klim naar 1300 voet hoogte en maak west van Hoogeveen een 30 graden bocht naar het zuiden. Lars vond die 30-graden bocht erg leuk, en wilde graag nog steiler. Oké, de volgende bocht naar het oosten is dan 45 graden, en wederom de vraag "mag het nog steiler?". Ten oosten van Hoogeveen aangekomen ziet Lars een camping met zwembad, een leuk herkenningspunt om later te gebruiken als Niels meegaat. Even later draai ik wederom een 45-graden bocht noordwaarts en even later is de VAM bereikt. Ik vraag Lars te helpen uitkijken naar andere vliegtuigen als we het circuit ingaan. Na de landing taxi ik naar het restaurant, en tijdens deze rit krijg ik de vraag "mag ik straks nog een keer met je mee?". Super dat Lars het zo leuk vond!

niels.jpgHierna is Niels aan de beurt. Zo tegen twaalven ga ik samen met Niels vanaf de 28 naar boven. Geen trein ditmaal, en ook Niels heeft geen centje pijn en vindt het direct al prachtig. Ook met Niels eerst een 30-graden bochtje, en ook hij wil graag steilere bochten. Ik vlieg met Niels exact dezelfde route als ik met Lars heb gevlogen, ook Niels spot de camping met zwembad en ook hem trakteer ik op 45-graden bochtjes. Ik vraag hem onderweg 2 keer om mij het vliegveld aan te wijzen, en twee keer gaat zijn vinger zonder twijfel rechtstreeks naar het veld. Als ik downwind join zegt Niels "Marcel, vanaf nu moet ik toch stil zijn he?"... leuk om te merken dat hij de instructies die ik beiden gaf voordat we gingen vliegen heeft begrepen. Na de landing komt Niels ook meteen met de vraag "mag ik nog een keertje?".

Juist vanwege de enthousiaste reacties van Lars en Niels tijdens en na de vluchtjes was het een heel erg leuke morgen. Het was super om te merken hoe leuk ze het vonden, altijd leuk om te ervaren hoe zo'n 'kadootje' in goede aarde valt!!!

Na deze vluchtes lunchen we met z'n allen, waarna de rest van de familie terug gaat naar Denekamp en mij op het veld achterlaat om nog solo een vlucht te doen. Deze vlucht begint tegen 3 uur, en brengt mij al snel boven Lemelerveld (mijn eigen dorpje lijkt wel een 'bestemmings-magneet', niet dan? Dit keer kom ik tussen Lemelerveld en Ommen een andere motorkist tegen die even een soort van dogfight-manouvre met me doet (leuk trouwens!) terwijl ik onderuit zak om onder de SRZ Lemelerveld te blijven. De zwevers van Aeroclub Salland zijn ook erg actief, 4 zwevers zitten op ongeveer mijn vleghoogte en allemaal boven het dorp, goed opletten ditmaal!

google-earth.gif Ik besluit om alleen om het dorp te vleigen en oostwaarts Lemelerveld te verlaten. Via Lemele en Den Ham komt Hardenberg al snel in zicht, waarna ik mijn koers naar het Noorden verleg om EHHO weer op te zoeken. Met een paar sight-seeing uitwijkjes komt Hoogeveen al snel in zicht en volgt wederom een keurige landing. Ik berg de PH-MZW snel op in de Barnstormers hanger (haar nieuwe onderkomen sinds 1 augustus), en na nog snel even een colaatje genomen te hebben op het terras ga ik weer richting de camping om ons op te maken voor een leuke avond in Oldenzaal.

Al met al een super vliegdagje, zo mogen er meer volgen! Jammer dat ik mijn iPad niet meehad bij de vluchten met Lars en Niels, zodoende kan ik geen Google Earth track laten zien...

Reakties
Toevoegen
Lees verder/reageer
Naam:
E-mail:
 
Website:
Onderwerp:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.
 
< Vorige   Volgende >
Home arrow Vluchten 2011 arrow Erg leuke vluchten met 2 luchtdopen