Kan ik de weg nog vinden?
12 augustus 2011
Na mijn trainingsvluchtje van vorige week, mijn eerste vlucht sinds lange tijd, is het nu tijd om te kijken of ik nog steeds de vaardigheden heb om een stukje te navigeren en de weg terug kan vinden...

google-earth.gif Om de navigatie-skills te testen heb ik een route gepland die mij vanaf Hoogeveen via Westerhaar naar Denekamp moet brengen om daar een rondje over de camping te vliegen waar wij verblijven. Daarna is het de bedoeling om via Nijverdal naar Lemelerveld te vliegen om daar even te kijken of de buurman ons gazonnetje heeft gemaaid Wink.

Na de preflight en bijtanken ga ik rond kwart over drie in take-off van de 28 om op 1800' hoogte de route op te pikken vanaf het klaverblad van de A28 en A37 aan de zuidwest-kant van Hoogeveen. Hoewel ik een Skymap IIIC moving map in mijn kist heb, is het plan om 'ouderwets' te navigeren met de kaart in de hand en de blik buiten. Het vliegzicht is perfect, links en rechts wat buitjes met de daarbij horende (matige) turbulentie, maar wonder boven wonder hoef ik voor geen enkele bui van de geplande route af te wijken.

Na Hardenberg moet ik onderuit naar plm. 1300' hoogte om vrij te blijven van wolken. Bij Westerhaar koerswijziging richting Denekamp en na het verkrijgen van toestemming van Dutch Mil Info om de Twenthe CTR binnen te vliegen kan ik weer ietsje hoger gaan vliegen terwijl ik een heel klein beetje motregen te verwerken krijg. De camping is snel gevonden, en paar rondjes draaien en Jet, Hans en Danielle en Lars en Niels een groet bezorgen met 'wing-rocking' om vervolgens westwaarts richting Nijverdal te vliegen. 

Ik klim weer een stukje en na Nijverdal ga ik weer onderuit om uiteindelijk net onder de SRZ Lemelerveld een rondje om het dorp te draaien. Nadat ik onder de SRZ Lemelerveld weg ben klim ik weer terwijl ik aan het laatste been richting de VAM begin. Vlak voor de VAM zet ik een 1000fpm daling in, even later zet ik de PH-MZW met een keurige landing aan de grond.

Het navigeren ging lekker, een leuke bonus was het weer dat ervoor zorgde dat ik continue de buitjes in de gaten moest houden en af en toe de vlieghoogte moest aanpassen. Uit veligheidsoverwegingen had ik mijn route ook in de GPS gezet (ik zou natuurlijk zomaar kunnen verdwalen Wink), maar afgezien van een paar keer cross-checken heb ik dat ding niet gebruikt.

De komende dagen heb ik een klusje te doen aan de PH-MZW. De 'antieke' Navaid autopilot die er in zit doet niet wat die moet doen en zal ik vervangen door de moderne EZ Pilot II van Trio Avionics.

Reakties
Toevoegen
Lees verder/reageer
Naam:
E-mail:
 
Website:
Onderwerp:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.
 
< Vorige   Volgende >
Home arrow Vluchten 2011 arrow Kan ik de weg nog vinden?