Op vakantie met de PH-MZW: Trier-Föhren (EDRT)
3 augustus 2012
Na in 2009 een poging te hebben gedaan om op vakantie te gaan met mijn Europa, is het dan nu eindelijk gelukt. Ons oorspronkelijke plan was om de vliegvelden Dahlemer Binz, Trier-Föhren, Koblenz-Winingen en Damme aan te doen.

Het idee om Dahlemer-Binz aan te doen was ingegeven doordat Jan Bouwmeester daar para's uit de kist zou kieperen, maar vlak voordat wij zouden vertrekken bleek Jan alweer terug te zijn in Hoogeveen. Omdat wij geen andere reden hadden om dit veld aan te doen, hebben we dit plan dus laten varen. Hierdoor zou onze eerste vlucht meteen de langste worden van deze vakantietrip: vanaf Hoogeveen naar Trier-Föhren (ICAO-code: EDRT), volgens de berekeningen een vlucht van iets minder dan twee uur.

We zouden gisteren (donderdag 2 augustus) vertrekken, maar eenmaal aangekomen op Hoogeveen aangekomen werd dit plan ruw verstoord doordat de auto in het slot viel met alle spullen er nog in. Het was al ruim na tweeën voordat de auto weer geopend was en aangezien we weersvoorspellingen voor de omgeving Trier later op de middag marginaal waren besloten we het vertrek uit te stellen tot vandaag. De voorspellingen voor vandaag waren bovendien een stuk beter...

Vanmorgen om elf was het dan zover: we vertrekken vanaf baan 28 voor onze eerste echte vakantievlucht! Het eerste keerpunt is het dorpje Aldenhoven in Duitsland, ruim 200 kilometer naar het zuiden. Ruim een half uur na vertrek bereiken we Duitsland en al snel na me aangemeld te hebben bij Langen Information is het duidelijk dat het erg druk is met vliegverkeer: ik wordt in 20 minuten tijd maar liefst 6 keer gewezen op ander vliegverkeer dat dicht bij mij in de buurt zit. Wel een mooi bewijs dat Langen Information een uitstekende Flight Information Service verleent!

Na ongeveer een uur gevlogen te hebben bereiken we Aldenhoven en verleg ik de koers ietsje naar het oosten voor ons volgende keerpunt: het dorpje Nideggen dat we in plm. 8 minuten bereiken terwijl ik ga klimmen naar 4200 voet vanwege de 700 meter hoge bergen die eraan staan te komen. Na het bereiken van Nideggen volgt wederom een kleine koerswijziging richting ons volgende keerpunt: het dorpje Dreis-Brück dat ruim 52 kilometer verderop ligt. Op dit stukje voelt Jet zich helaas niet al te prettig, en omdat ik ook een paar buitjes moet ontwijken heb ook ik geen zin om juist nu foto's te gaan maken.

IMG_1387.JPG
IMG_1395.JPG
IMG_1396.JPG
IMG_1399.JPG
IMG_1400.JPG
 
Vanwege de al genoeme buitjes moet ik enigzins afwijken van de geplande route, ik snijd een klein stukje af door eerst eens stukje iets westelijker te gaan vliegen om vervolgens het volgende waypoint (Wittlich, net ten oosten van Trier) aan te vliegen. Plm. 10 minuten voordat we Wittlich bereiken zet ik een geleidelijke daalvlucht in waarmee we op 2500 voet uitkomen boven Wittlich. Hier draaien we naar rechts om het zuidelijke circuit van Trier-Föhren aan te vliegen.

Vanwege de omliggende 'heuveltjes' ligt het circuit-gebied op 2000 voet hoogte, ruim 1300 voet boven de baan. Consequentie hiervan is dat je op base en final redelijk vlot hoogte moet kwijtraken. De wind staat met 12 knopen recht op de baan, dit leverde op short-final even wat neergaande luchtstroming op doordat er een soort van dalletje vlak voor de baandrempel ligt. Even een dot gas erbij en even later zet ik de PH-MZW soepeltjes op de nummers aan de grond.

Nadat we onze spulletjes uitgeladen heb kan ik vervolgens mijn Europa een paar nachtjes in een van de ronde hangars parkeren. Wij zullen de komende paar nachtjes doorbrengen bij familie op een camping in Luxemburg...

 

Reakties
Toevoegen
Lees verder/reageer
Naam:
E-mail:
 
Website:
Onderwerp:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.
 
< Vorige   Volgende >
Home arrow Vluchten 2012 arrow Op vakantie met de PH-MZW: Trier-Föhren (EDRT)